Onderhoud hardglas

 

Het schoonmaken van hardglas is iets dat veel mensen beschouwen als één van de lastigste karweitjes in de badkamer. Toch hoeft het geen grote last te zijn als men weet hoe het goed te doen is. Met de volgende tips bespaart u zich werk, maar bovenal blijft uw douchewand of deur ook zo mooi dat u er blijvend van kunt genieten.
Standaard onderhoud:
Indien uw douchewand of deur niet voorzien is van een extra waterafstotende bescherming laag is het aan te raden om deze droog te maken of in ieder geval het meeste water eraf te zemen na gebruik. Zo droogt het water niet op tegen de douchewand en krijgt u minder kalkaanslag. Het is aan te raden om in ieder geval zeepresten van de douchewand af te spoelen zodat deze niet opdrogen en zodoende een aanhechtingspunt vormen voor meer vuil.
Gemak dient de mens en daarom adviseren wij bij aanschaf van een douchewand bij ons de clearshield glasbehandeling toe te passen. Deze glasbehandeling zorgt voor ervoor dat oneffenheden op microscopisch niveau worden gedicht, waardoor water en vuil minder houvast heeft. Hierdoor zal vuil en kalk minder kunnen aanslaan en is het niet nodig na ieder gebruik de wand droog te maken.
 
Juiste reiniging
Indien u een glaswand schoonmaakt met schuurmiddel zal het oppervlak ruwer worden. Vuil hecht daardoor sneller aan. Gebruik voor het reinigen dus enkel milde reinigingsmiddelen zonder schuur, oplos, verdunningsmiddel of alcohol. Als er eenmaal een laagje kalk vormt zal zich daar snel meer kalk en vuil verzamelen. Regelmatig schoonmaken voorkomt dat u hardnekkige lagen kalk en vuil moet verwijderen.